Kværner tildelt to kontrakter for demolering av plattformer

Kvaerner har inngått avtale med Allseas for resirkulering av plattformdekket og broen til den 36 år gamle Valhall QP-plattformen når Allseas fjerner denne installasjonen for operatør Aker BP i 2019. Strukturene vil tas fra hverandre i løpet av vinteren 2019 og våren 2020.

Kværner har også signert en kontrakt med Saipem UK for gjenvinning av Varg A-installasjonen. Saipem skal fjerne installasjonen fra feltet på vegne av Repsol. Varg A ble opprinnelig levert av Kværners verft i Verdal i 1997. Plattformdekk, mono-tårn, pæler og diverse tilbehør vil bli levert til Kværners demoleringsanlegg på Stord sommeren 2018 for demontering og gjenvinning.

Kværners anlegg på Stord er spesialisert innen miljøvennlig avhending, og har høyt fokus på gjenbruk og gjenvinning av komponenter og materialer fra utrangerte offshore-plattformer og subseaanlegg. Det er et stort antall slike installasjoner på norsk sokkel og et enda større antall i resten av Nordsjøen. Kværner har som mål å øke virksomheten relatert til fjerning og avhending av utrangerte offshore installasjoner. 

"I løpet av det siste året har vi sikret flere kontrakter for gjenvinning av nedstengte olje- og gassanlegg. Med et økende antall offshore-installasjoner som når slutten av produksjonen, er avtalene med Allseas og Saipem for fjerning og gjenvinning strategisk viktige for oss ", Sier Guro Høyaas Løken, SVP Decommissioning & Marine Operations i Kværner.Varg A
(Photo:Talisman Energy Norge AS)
Valhall QP topsides and bridge (left)
(Photo: www.akerbp.com)

 

For ytterligere informasjon, kontakt:

Media:Odd Naustdal, Kommunikasjonssjef, Kværner, Mob:  +47 905 76 079

Investor Relations:Ingrid Aarsnes, VP Investor Relations & Communications, Kværner, Mob: +47 950 38 364