Kværner tildelt kontrakt på Valhall Flanke Vest

Aker BP har i dag tildelt Kværner kontrakten for levering av plattformdekket og stålunderstellet til Valhall Flanke Vest. Dette er det første prosjektet for alliansen for brønnhodeplattformer som våren 2017 ble etablert mellom Aker BP, Kværner, ABB og Aker Solutions.

18. desember 2017 – Aker BP har i dag tildelt Kværner kontrakten for levering av plattformdekket og stålunderstellet til Valhall Flanke Vest. Dette er det første prosjektet for alliansen for brønnhodeplattformer som våren 2017 ble etablert mellom Aker BP, Kværner, ABB og Aker Solutions. Plattformen vil være normalt ubemannet, og kontrakten er et gjennombrudd for Kværners satsing på slike installasjoner. Kontrakten har en verdi på i underkant av 1 milliard kroner for Kværner.

Kværner signerte i april 2017 en rammeavtale med Aker BP og senere en allianseavtale for konstruksjon og oppkopling av faste installasjoner, inkludert plattformdekk og stålunderstell. Siden i vår har partnerne i alliansen jobbet videre, og utarbeidet og presentert en rekke forbedringer for redusert kostnadsnivå og økt produktivitet som vil bli implementert i gjennomføringen av prosjektet.

Den nye alliansemodellen som Aker BP tok initiativ til, gjør det mulig for deltakerselskapene å samarbeide svært effektivt på tvers. Arbeidet med den nye plattformen til Valhall Flanke Vest vil gjennomføres av alliansen, og Kværners leveranse inkluderer anskaffelser, fabrikasjon, sjøfesting og utlasting, samt sammenkobling og assistanse ved ferdigstillelse offshore. Byggeledelsen vil være basert ved Kværners verft i Verdal. Her vil også prefabrikasjon og sammenstilling starte fra mai 2018.

Stålunderstellet og plattformdekket skal være klart for levering og utskipning fra Kværners anlegg i mai 2019, og sammenkobling og ferdigstillelse på feltet er planlagt til august 2019. I gjennomsnitt vil 450 personer arbeide på prosjektet ved Kværners verksted i Verdal. Aktiviteten vil være høyest høsten 2018, da omtrent 650 ansatte kommer til å jobbe på prosjektet.

- Dette er en viktig milepæl for alliansen og for utbyggingen av Valhall Flanke Vest. Samtidig er denne kontrakten er et viktig gjennombrudd i Kværners strategi om å bli ledende på leveranser av mindre, kostnadseffektive plattformer. Vi har de siste årene investert i å utvikle egne produkter og ekspertise for slike mindre prosjekter. Flere oljeselskap vurderer slike utbygginger de kommende årene, og interessen for de løsningene vi har utviklet er positiv, sier Sturla Magnus, konserndirektør i Kværner.

SLUTT

For nærmere informasjon, kontakt:

Mediehenvendelser:
Tove Strand Trana, Kommunikasjonssjef region midt-Norge, Kværner, Mob: +47 464 01 103

Investorhenvendelser:
Ingrid Aarsnes, VP Investor Relations & Communications, Kværner, Mob: +47 950 38 364