Det første stålunderstellet til Johan Sverdrup ferdig

Det første stålunderstellet til Johan Sverdrup er klar for levering i juli og ble døpt «Ægir» i en seremoni på Kværners verft på Verdal torsdag. Stålunderstellet til stigerørsplattformen er den første hovedstrukturen til Johan Sverdrup-prosjektet som er ferdig. Det gigantiske stålunderstellet på 26 000 tonn ble ferdig i henhold til tidsplanen, og er det største stålunderstellet bygd i Europa for Nordsjøen.

Attachments/downloads

Kværner er tildelt kontrakten for tre stålunderstell, og dekket til Utstyrs- og Boligplattformen (i samarbeid med selskapet KBR) til utbyggingen av Johan Sverdrupfeltet, som er det største norske industriprosjektet i vår tid. Ved Kværners verft på Verdal fortsetter arbeidet som planlagt med de to neste stålunderstellene, og ved verftet på Stord er dekket til Utstyrs- og Boligplattformen i henhold til plan. Nå som stålunderstellet til stigerørsplattformen er ferdig, forbereder verftet i Verdal seg på utlasting og utskipning senere i sommer. 


Sturla Magnus (til venstre), konserndirektør i Structural Solutions, Kværner og Gudfar til Ægir Kim Are Sellæg. 

Tradisjonen tro får stålunderstellet til stigerørsplattformen på Johan Sverdrup et navn med historisk bakgrunn. Ægir er, i følge nordisk mytologi, havets hersker.

– I god Verdals-ånd leverer vi igjen et fantastisk produkt med riktig kvalitet og til riktig tid! «Giganten» Ægir, som er nummer 43 i rekken av jacketer levert fra verftet her på Verdal, skal snart starte reisen ut til feltet, sa Sturla Magnus, konserndirektør i Structural Solutions, Kværner. 

Kværners omfattende virksomhet innen olje og gassutbygginger inkluderer en ledende posisjon i markedet for store stålunderstell til Nordsjø-regionen. Konsernet har levert 43 stålunderstell til offshore plattformer i løpet av de siste 43 årene. Stigerørsplattformen til Johan Sverdrup vil bli det hittil største og mest komplekse stålunderstellet fra Kværner. De neste stålunderstellene som ferdigstilles på Verdal er til boreplattformen (DP) tidlig i 2018, etterfulgt av understellet til Prosessplattformen (P1) som ferdigstilles sommeren 2018.