Ny Mongstad-jobb til Kværner

26 July 2011

Kværner har signert en fabrikasjons- og installasjonskontrakt med Statoil for oppgradering av koksanlegget på deres raffineri på Mongstad. Kontraktsverdi er 220 millioner kroner.

Koksanlegget er den delen av raffineriet som produserer petrolkoks, som benyttes som elektrodemateriale i elektrokjemisk og elektrometallurgisk industri. Koksanlegget skal nå oppgraderes.

– Landmarkedet er viktig for Kværner. Dette oppdraget bekrefter vår posisjon som en foretrukket leverandør for utbygging og oppgradering av landanlegg. Oppdraget er også viktig ved at det gir oss arbeid i en periode som er noe roligere enn normalt for virksomheten på Stord, sier Kværner-direktør Lars Eide.

Kværner er allerede i dag til stede på Mongstad, i forbindelse med byggingen av det ene av de to testanleggene for fanging av CO2. Dette prosjektet nærmer seg slutten, men med oppdraget på koksanlegget vil Kværner fortsette sin tilstedeværelse på Mongstad.

– Vi ser på dette som en tillitserklæring til vår evne til å levere, og et tegn på at kunden er tilfreds med jobben vi har gjort så langt på Mongstad, sier Eide.

Mobilisering av personell starter omgående. På topp er det ventet at nærmere 200 personer vil være i sving, i forbindelse med en to måneder lang nedstenging av koksanlegget på høsten neste år. Arbeidet vil foregå både på Stord og Mongstad. Prefabrikkeringen på Stord er ventet å begynne nærmere jul. Varigheten på oppdraget er til slutten av 2012.

Kontraktspartner er Kværner Stord AS.

ENDS

For further information, please contact:

Media:

Odd Naustdal, Communication Manager, Kvaerner, Tel: +47 53 41 81 03, Mob: +47 90 57 60 79

Investor relations:

Ingrid Aarsnes, SVP Investor Relations, Kvaerner, Tel: +47 67 59 50 46, Mob: +47 950 38 364

With more than 3 500 HSE-focused and experienced employees, Kvaerner is a specialised provider of engineering, procurement and construction (EPC) services for offshore platforms and onshore plants. Kværner ASA, through its subsidiaries and affiliates (“Kvaerner”), is an international contractor that plans and realises some of the world’s most demanding projects as a preferred partner for upstream and downstream oil and gas operators, industrial companies and other engineering and fabrication contractors.

In 2010, the Kvaerner group had aggregated annual revenues of more than NOK 13.3 billion and the company had an order backlog of NOK 13.3 billion on 30 June 2011. Kvaerner was publicly listed with the ticker “KVAER” at the Oslo Stock Exchange on 8 July 2011. For further information, please visit www.kvaerner.com.